The Art of Zhen Shan Ren invigs i Huddinge

2018-03-05-2018-2-7-swden-stockholm_01

På inbjudan av Kulturföreningen Lyktan invigdes den internationella konstutställningen The Art of Zhen Shan Ren (Sanningens, Godhetens och Tålamodets Konst) i skolans foajé den 5 februari 2018.

Kultur- och fritidschefen för Huddinge kommun, Vibeke Bildt och rektor Stefan Vilkman klippte bandet och höll invigningstal vid öppningsceremonin.

Vibeke Bildt, ordförande i Huddinge kommuns Kultur- och fritidsnämnd och rektor Stefan Vilkman klipper bandet på invigningsceremonin.

Vibeke Bildt, ordförande i Huddinge kommuns Kultur- och fritidsnämnd talar under invigningsceremonin för den internationella konstutställningen The Art of Zhen Shan Ren (Sanningens, Godhetens och Tålamodets Konst).

Besökare på Den internationella konstutställningen The Art of Zhen Shan Ren (Sanningens, Godhetens och Tålamodets Konst) på Östra gymnasiet i Huddinge, Stockholm

Östra Gymnasiet är en kommunal gymnasieskola med cirka 900 studenter. Skolans fokus är på öppenhet, deltagande och innovation.

Vibeke Bildt, ordförande i Huddinge kommuns Kultur- och fritidsnämnd talade på öppningsceremonin och uppmuntrade elever och kommuninvånare att besöka utställningen för att lära sig fakta om förföljelsen i Kina, ta del av den gamla storslagna kulturen i öst och förstå hur livet är för människor i en annan kultur.

Falun Dafa-utövare dansade lejondansen under ceremonin och delade ut handgjorda lotusblommor till besökare.

Gymnasiestudenten Daniel berättade om sin egen personliga erfarenhet hur han förföljdes I Kina på grund av sin tro på Falun Dafa.

Två unga flickor dansade en dans med titeln ”Reach out”, som knöt an till förföljelsens följder där man kan känna sig modfälld men med hjälp av andra kan hopp väckas och livet får en annan mening.

Grazyna Kulpa, ordförande för Kulturföreningen Lyktan, sade att utställningen är ett värdefullt evenemang som beskriver Falun Dafas fördelar och dess huvudprinciper Sanning-Medkänsla-Tålamod för de unga.

Hundratals studenter och besökare fick en guidad visning av utställningen på öppningsdagen. När eleverna visade djupt intresse och diskuterade entusiastiskt var rektor Vilkman väldigt rörd och sa att han skulle rekommendera utställningen till lärare och elever på andra skolor.

Den internationella konstutställningen The Art of Zhen Shan Ren (Sanningens, Godhetens och Tålamodets Konst) har visats  fler är 40 gånger i Sverige sedan 2005. Detta är dock den första utställningen som visas på ett gymnasium. Utställningen varade i två veckor under tiden den 5 – 17 februari. Avslutningen skedde på det kinesiska nyåret med olika för nyåret typiska inslag.

The Art of Zhen Shan Ren visas på Östra gymnasiet, Huddinge 5 – 17 februari, 2018

Uppfyllande av löften. Xiaoping Chen och Xiqiang Dong

The Art of Zhen Shan Ren visas på Östra gymnasiet, Huddinge 5 – 17 februari, 2018.

Invigning: 5 februari kl. 12.30  med dans och tal.

Invigningstalare: Vibeke Bildt, ordförande i Huddinge kommuns Kultur-  och fritidsnämnd
samt rektor Stefan Vilkman.

Öppet: vardagar kl. 11–18, lö – sö kl. 12–15

Plats: Östra gymnasiets, Kvartettvägen 2, 14263 Trångsund

(pendeltåg till stationen Skogås)

Se video om utställningen The Art of Zhen Shan Ren på följande länk: https://vimeo.com/117675865

Utställningsarrangör: Kulturföreningen Lyktan   www.lyktan.net

 

 

 

 

 

I samverkan med Föreningen Konst & Kultur och Svenska Föreningen för Falun Dafa.

Guidade turer på plats om så önskas. Större grupper om mer än 5 personer bokas på e-post: helena.hinnsell@lightmail.se  eller tel: 070-6687705

Sanningen Godheten och Tålamodets konst kom till Norrköping

Oskuldfullhetens rop, av Xiaoping Chen

Makthavare som inskränker människors rätt att utveckla sig själva ska inte ha någon makt, sade kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Lars Stjernqvist, i sitt invigningstal av den internationella vandringsutställningen The Art of Zhen Shan Ren (Sanningen Godheten och Tålamodets konst)

Konsten berättar om erfarenheter – både vackra och svåra – och är uppdelade i flera olika teman, bland andra Kultiveringens glädje, Förföljelsen i Kina och Fredligt motstånd, säger utställningens koordinator. Utställningen har visats i fler än 50 länder under mer än tio års tid. I mitten av augusti besökte den Galleri Kameleont i centrala Norrköping och invigdes samma dag som augustifesten.

Kommunstyrelsens ordförande, Lars Stjernqvist, håller sitt invigningstal av den internationella vandringsutställningen The Art of Zhen Shan Ren i Norrköping

Under sitt tal delade kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernqvist, sina tankar om varför han ville inviga utställningen.

”Det finns tre goda skäl…

▪ Som stressad politiker inser jag ju att detta (Falun Gong) vore något för mig, för reflektion… sökandet efter godhet och sanning – finns det något lämpligare för en politiker?

▪ Den andra faktorn är hur frågan om sökandet efter sanning och godhet kan väcka en sådan oerhörd rädsla hos makthavare? … bara det kan få en att bli nyfiken. Vad är så förargligt och farligt att man till och med bestämmer sig för att förbjuda det? Jag anar att det kan handla om vad som kännetecknar en förtryckare, där det mest utpräglade är att man vill ha total kontroll och att man är livrädd för det man inte kontrollerar.

▪ Den tredje anledningen är att jag är här som kommunstyrelsens ordförande och jag vill inte ha någon kontroll över folk. Jag vill leva i en stad där det händer en massa saker som förargar och upprör och engagerar. Självklart har vi lagar och regler; man får inte kränka andra människor, inte skada andra människor eller begränsa andras frihet, men inom den ramen så vill vi ha ett fritt och öppet samhälle. Och på något sätt är det vad ni vill förmedla med den här utställningen. En sorts manifestation över att det måste vara så att människor har rätt att utveckla sig själva, men när makthavare börjar ifrågasätta den rätten då ska man inte ha någon makt.”

Stjernqvists tal väckte inspiration, förmedlade reflektion och många skratt men även framtidstro för åhörarna på plats. Under hela eftermiddagen och resten av kvällen kom en jämn ström nya intresserade besökare in till galleriet som också ville se utställningen, även media uppmärksammade eventet. Artikel här

Vi som var på plats vill rikta vårt varmaste tack till kommunstyrelsens ordförande och alla inblandade som med sin närvaro förgyllde dagen.

Källa: www.clearharmony.net/se

The Art of Zhen Shan Ren gästar Norrköping 16 – 26 augusti

Uppfyllande av löften. Xiaoping Chen och Xiqiang Dong

The Art of Zhen Shan Ren gästar Norrköping 16 – 26 augusti
Vernissage 16 augusti kl. 16 – 18
Öppet vardagar kl. 11–18, lör kl. 11–16, sön stängt
Galleri Kameleont, Trädgårdsgatan 16, Norrköping
Fri entré!

Guidade turer på plats om så önskas. Större grupper om mer än 5 personer bokas på e-post marleen@unseen.is   eller tel: 073-9400842

Arrangörer: Föreningen Konst och Kultur  samt Svenska Föreningen för Falun Dafa

The Art of Zhen Shan Ren visas åter i Stockholm 18 juli – 5 augusti

TragediIKina3

The Art of Zhen Shan Ren visas åter i Stockholm!

Välkommen till konstutställningen The Art of Zhen Shan Ren – Sanningen Godhetens och Tålamodets konst.

Inspirerande och gripande. Aktuell och tankeväckande.

Sommaren 2016 visades den i Gamla Stan med drygt 4 000 besökare från över 60 länder!

Missa inte denna inspirerande utställning som nu återkommer med nya konstverk!

Vernissage: 18 juli kl 17:00

Datum: 18 juli – 5 augusti 2017

Tid: kl 11:00-19:00 alla dagar

Plats: Svartmangatan 27, Gamla Stan, Stockholm

Fri Entré

Vernissage 18 juli kl 17:00

Guidade visningar dagligen på plats om så önskas.

Guidade visningar för större grupper förbokas (mer än 5 personer) på tel 076-217 86 33,    076-863 88 93  eller e-post heidemarie.jendral@unseen.is

Arrangörer: Föreningen Konst och Kultur  samt Svenska Föreningen för Falun Dafa