The Art of Zhen Shan Ren i Örebro, 12-26 november

posted in: Aktuellt | 0
Rose-Marie Frebran Behcet Barsom
Invigningstalare var landshövdingen Rose-Marie Frebran; ” Denna utställning  visar tydligt hur betydelsefulla mänskliga rättigheter är” Invigningstalare var även Behcet Barsom, ordföranden i kultur- och medborgarnämnden; ”Tystnad är lika med samtycke,  för att citera människorättskämpen Martin Luther King. Dessa konstnärer som vi ser i dag här i hallen är inte tysta, deras konstverk talar till oss. Låt oss lyssna till dem och låt oss tillsammans stämma in i deras tro på upphörande av kränkningar och förtryck mot Falun Gong-utövare i Kina”.
Behcet Barsom, ordföranden i kultur- och medborgarnämnden och Heidemarie Jendral, Föreningen Konst & Kultur, i livligt samtal framför målningen ”Sätter kosmos i rörelse”. Jenny Ljungkvist spelade två stycken på flöjt på vernissaget. I bakgrunden målningen ”Uppfyllande av löften”.
Heidemarie Jendral från Föreningen Konst & Kultur, samtalar med två besökare.